Opleiding
De Bazuin ontwikkelt talent!
De vereniging verzorgt voor de beginnende en ervaren muzikant een opleiding op een blaas- of slagwerkinstrument.
Je kunt opgeleid worden voor één van de volgende instrumenten:
Alt of sopraan saxofoon | Bugel | Trompet | Bariton | Hoorn | Trombone
Kleine trom | Xylofoon/ marimba/ klokkenspel | Drums | Pauken
De tarieven zijn te vinden op pagina Algemene informatie. (https://debazuinschoonebeek.nl/algemeen/informatie)
Muzieklessen
Om muzieklessen via de vereniging te volgen,wordt je lid van de vereniging. Je wordt opgeleid om uiteindelijk mee te kunnen spelen in de fanfare of malletband. Tijdens de wekelijkse lessen wordt toegewerkt naar een muziekexamen volgens het HaFaBra-raamleerplan. In totaal kun je vier diploma’s behalen, A, B, C en D. Na het behalen van je A-diploma mag je meespelen in de fanfare of malletband. Maar je hoeft niet tot die tijd te wachten, om te kunnen meespelen in een orkest. Al na een half jaar les mag je meespelen samen met de andere leerlingen in het opleidingsorkest.
Voor de muzieklessen op een blaasinstrument krijg je een instrument van de vereniging in bruikleen. Afhankelijk van het gekozen slagwerkinstrument krijg je een oefenpad of oefeninstrument in bruikleen om thuis op te kunnen oefenen.
Muziekles op bugel, trompet, bariton of hoorn
Deze lessen worden gegeven door onze dirigent Jan Jager
Muziekles op saxofoon
Deze lessen worden gegeven door Wendy Grobben-Boomkamp.
Muziekles op trombone
Op dit moment beschikt de vereniging over te weinig leerlingen om zelf een docent beschikbaar te hebben. Daarom worden deze muzieklessen verzorgd door het Scala Muziek Collectief.
Voor meer informatie en tarieven kun je terecht op de website http://www.scalamuziekcollectief.nl/algemene-informatie-hafabra.html
Muziekles op slagwerk
De slagwerklessen worden gegeven door de dirigent van de malletband, Theo van Kruistum. Theo is een ervaren docent en geeft les op alle genoemde slagwerkinstrumenten (kleine trom, xylofoon, pauken, drums etc.).
Je krijgt een oefenpad (bij les op kleine trom) of een oefeninstrument in bruikleen.
Samenspel
Het samen leren spelen in een orkest is een goede basis, diverse keren ben je welkom tot bijvoorbeeld de pauze, zodat je na het behalen van het A-diploma direct mee kunt spelen met het fanfareorkest of malletband. Daarnaast worden 1 á 2 keer per jaar gezellige studiedagen met sport en spel georganiseerd, bij voorkeur met jeugd van andere regionale muziekverenigingen.
Je instrument uitkiezen?
Weet je nog niet welk instrument het best bij je past? Kom langs bij een repetitie! Onze leden vertellen graag over het instrument dat ze bespelen en waarom zij voor dit instrument hebben gekozen. En natuurlijk mag je zelf de instrumenten uitproberen.