Prima sfeer op de reünie

Een foto van een repetitie in een kerk
Gezamenlijk repeteren in de kerk.

Een terugblik.

Op 10 november was er de laatste verenigingsactiviteit in het kader van ons 75 jarig bestaan, een reünie met afsluitend een reünieconcert samen met Harm en Roelof die, zoals de verenigingsvoorzitter opmerkte, wereldberoemd zijn in zuidoost Drenthe en omstreken.

Rond twaalf uur stroomden de leden en oud-leden binnen om te worden onthaald met koffie dan wel thee en een broodje. De eerste kreten voelen te horen hoe heet jij ook al weer en ik herken je wel maar ik weet je naam niet meer. Veel herinneringen werden naar de oppervlakte gehaald en dan wil de tijd wel doorgaan. Eigenlijk wilde men nog wel even doorpraten maar een dirigent met plannen stond te wachten en zo zat er om één uur een gigantisch orkest van zo’n 80 leden en oud leden, met als slagwerksectie de complete malletband.

Het werd een ruim anderhalf uur durende repetitie die voorbij vlóóg. Het leek wel of iedereen driftig aan het instuderen was geweest met de toegestuurde partijen want veel hoefde er niet bijgeschaafd te worden en ja die kerk klinkt ook al geweldig en dat helpt natuurlijk wel.

De aansluitende pauze werd weer ten volle benut om te kletsen met ex verenigingskompanen en de expositie te bekijken, waarin veel foto’s, oude attributen, zoals uniformen en instrumenten, notulen van het eerste uur en een non-stop fotovoorstelling.

De tweede repetitie die was gepland werd maar ten dele gebruikt, het liep gewoon lekker. Na weer veel handen geschud te hebben, werd het om vijf uur tijd voor het stampottenbuffet. Een stief kwartiertie later zat de hele menigte aan de stamppot met gehaktbal, rookworst en verse worst.

Harm en Roelof kwamen tegen half zeven voor een soundcheck en ook dat verliep zonder slag of stoot, zodat we vol vertrouwen het concert tegemoet zagen.

Klokslag even over half acht werd het concert afgetrapt in het gezellig gevulde kerkgebouw.

Eerst een drietal nummers door De Bazuin, daarna een ongeveer 45 minuten conference in het Drènts door Harm dan wel Roelof waarna het concert werd besloten met drie nummers, gezongen door Harm en Roelof met begeleiding van De Bazuin. Omdat het staan laten van instrumenten in maart van dit jaar goed was bevallen lieten we ook deze keer de instrumenten staan om ze zondagmorgen op te ruimen.

Naborrelen kunnen we onderhand heel goed dus dat lukte prima na afloop in ’T Aole Gemientehoes. Toen daar de deuren dicht gingen hadden we de keuze, naar huis of met z’n allen …….

Het bleef nog tot laat in de nacht onrustig op straat.

Harry Timmerman

Scroll naar boven