Muziekvereniging
Agenda
Opleidingen

Als vereniging is de Bazuin natuurlijk steeds bezig met het werven van nieuwe leden. Dus speel je een instrument of lijkt het je leuk een instrument te bespelen? De Bazuin heeft voor jou iedereen een perfecte opleiding. Neem contact met ons op of kijk eens op onze opleiding pagina.

Word DONATEUR!

Muziek hangt in de lucht en dat moet zo blijven! Word donateur van muziekvereniging De Bazuin.

Klik hier om donateur te worden.

Sponsorkliks


Klik op bovenstaande logo en sponsor DE Bazuin. Doe uw internetaankopen via deze link. Het kost u niets en het levert ons een kleine provisie op.

Vrienden van De Bazuin

De vrienden van de Bazuin is een groep vrijwilligers die zich vooral bezighoud met het organiseren van acties voor De Bazuin. Wilt u meer informatie over de vrienden van de Bazuin ontvangen of wilt u zich bij de vrienden van de Bazuin aanmelden? neem dan contact met ons op.

Muzikaal jeugdweekend afgesloten met een spetterend concert!

Op 20, 21 en 22 september was het tijd voor het jaarlijkse jeugdweekend van 4 muziekverenigingen in groepsaccommodatie De Biggenhof te Holsloot. Het weekend is speciaal voor alle jeugd van de verenigingen Excelsior Oosterhesselen, Crescendo Sleen, Stedelijk Muziekvereniging Coevorden en De Bazuin Schoonebeek. In totaal waren er 90 deelnemers die zich het hele weekend vermaakt hebben met muziek maken, spelactiviteiten, een barbecue, het kampvuur en het slotconcert.

Studieweekend 2013

Studieweekend 2013

Na 15 jaar kreeg het weekend dit jaar een aantal nieuwe elementen, maar wel met wat mooie oude tradities! Één van de nieuwe elementen was een extra orkest, die al op vrijdagavond begon met repeteren o.l.v. Tim van Sprang. Dit orkest bestond uit deelnemers van 12 jaar en ouder met minimaal een A diploma. Tijdens de 4 repetitieblokken studeerden zij drie stukken in, Condacum, Villa Volta en Television Showcase. Een gevarieerd programma waar tijdens de repetities hard aan is gewerkt!

Op zaterdagochtend kwamen de deelnemers voor de andere twee orkesten, het beginnersorkest o.l.v. Arjan Dunning en de malletband o.l.v. Ruben Maathuis. Het beginnersorkest heeft 5 nummers ingestudeerd, o.a. Ceremonial Tune en Rock a Bey. Tijdens de repetities is er veel geleerd over articulatie, dynamiek en klank, dus een goede voorbereiding voor het slotconcert. De malletband heeft het weekend hard gestudeerd met bekende en onbekende melodiën, o.a. Popcorn kwam langs. De stukken lieten de diversiteit van de malletband horen, waarbij het tellen heel belangrijk is.

Naast het musiceren waren er ook spelactiviteiten. Op vrijdag werd het spel ‘Ik hou van Muziek’ gespeeld, met vele vragen uit de muziekgeschiedenis, -theorie e.d. Zaterdagmiddag werden er audities gedaan bij het onderdeel ‘Biggenhof got talent’, waar veel creativiteit te zien was. ’s Avonds gingen de deelnemers met een bus naar Oosterhesselen voor het avondspel, een vossenjacht in het bos.

Na één of twee korte nachten maakten alle deelnemers zich zondag op voor het traditionele slotconcert, maar dit jaar wel op een nieuwe locatie. CQ Centrum voor de Kunsten maakte het voor ons mogelijk om het concert op een prachtige overdekte locatie te verzorgen; Theater De Hofpoort in Coevorden. De volle zaal genoot van de drie optredens. De muziek kwam goed tot zijn recht en het publiek kreeg een goed beeld van wat iedereen dit weekend heeft geleerd.

Jeugdweekend beginnersorkest concert

Jeugdweekend beginnersorkest concert

Studieweekend malletband condert

Studieweekend malletband condert

Studieweekend 2013

Studieweekend 2013

Na het concert gingen alle deelnemers en organisatie zeer moe, maar voldaan naar huis. We kijken terug op een geslaagd weekend waar weer veel leuke contacten zijn gelegd.

Neem contact op