Muziekvereniging
Agenda
Opleidingen

Als vereniging is de Bazuin natuurlijk steeds bezig met het werven van nieuwe leden. Dus speel je een instrument of lijkt het je leuk een instrument te bespelen? De Bazuin heeft voor jou iedereen een perfecte opleiding. Neem contact met ons op of kijk eens op onze opleiding pagina.

Word DONATEUR!

Muziek hangt in de lucht en dat moet zo blijven! Word donateur van muziekvereniging De Bazuin.

Klik hier om donateur te worden.

Sponsorkliks


Klik op bovenstaande logo en sponsor DE Bazuin. Doe uw internetaankopen via deze link. Het kost u niets en het levert ons een kleine provisie op.

Vrienden van De Bazuin

De vrienden van de Bazuin is een groep vrijwilligers die zich vooral bezighoud met het organiseren van acties voor De Bazuin. Wilt u meer informatie over de vrienden van de Bazuin ontvangen of wilt u zich bij de vrienden van de Bazuin aanmelden? neem dan contact met ons op.

Malletband van muziekvereniging “De Bazuin” uit Schoonebeek op koers voor landstitel!

Het project van 2011 “De Bazuin in de lift”, heeft de vereniging geen windeieren gelegd qua muzikale ontwikkeling.

In oktober 2013 heeft de malletband van De Bazuin tijdens een regionaal concours van de NFCM een uitstekend resultaat behaald in de 2de divisie met een totaal van 90.09 punten (een ruime 9 gemiddeld per onderdeel); goed voor een 1e prijs met onderscheiding en recht op promotie naar de hoogste divisie. Door dit resultaat heeft De bazuin zich met de malletband onverwachts geplaatst voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Podium voor slagwerkensembles op 8 februari te Assen.

Er zijn in totaal 5 divisies, een jeugdivisie en de 4de t/m de 1ste divisie. Iedere divisie kent zijn eigen kampioen. De Bazuin komt uit in de één na hoogste divisie; de 2de divisie. In totaal doen er op 8 februari 18 slagwerkensembles mee, verdeeld over de genoemde divisies.

De malletband van De Bazuin staat onder leiding van dirigent Theo Van Kruistum, die dit al ruim 26 jaar met veel enthousiasme doet. In deze 26 jaar zijn er meerdere hoogtepunten geweest zoals in 1999, toen men voor het eerst aan een podiumconcours deelnam en meteen promoveerde naar de eredivisie; nu heet dat de 1ste divisie. Ook in 2001, toen De bazuin Nederlands Kampioen werd in de eredivisie bij de NFCM op het onderdeel mars.

Dat het niveau hoog is blijkt wel uit het feit dat er in noord Nederland maar een aantal andere ensembles zijn die ook in de 2de of 1ste divisie uitkomen.

Al met al een hele prestatie van De Bazuin Schoonebeek, die zich momenteel met extra repetities voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap.

Neem contact op